AC/DC Bulgaria | For Those About To Rock!

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(63)
•Начало•
•Информация•
•Дискография•
•Black Ice Tour•
•Текстове•
•Новини & Преса•
•Фото Галерия•
•Снимки•
•Видеоклипове•


АCDC IN BULGARIA - 14.05.2010

•Новини & Преса• / Новини

30 Април 10, 13:58
Виж всички подробности за концерта на AC/DC
Две седмици преди първия концерт на AC/DC в България, подготовката за събитието тече с пълна сила. Съвсем скоро ще се разбере и кой ще подгрява рок-величията. Засега организаторите издават само, че се очаква преди AC/DC на сцената да се качат една чужда и поне една българска банди.

Дотогава обаче всички, които ще станат част от рок концерта на годината, трябва да знаят следното:

Oколо Националния стадион Васил Левски ще бъде изградена буферна зона за удобство при пропускателния режим. В тази зона ще бъдат обособени 9 КПП-та (Контролно пропусквателни пунктове). Те ще осигуряват достъп до входовете на стадиона по следната схема:

КПП 1 - входове 24, 25, 26
КПП 2 - VIP вход
KПП 3 - вход 1 за инвалиди (ще има изградена рампа)
КПП 4 - вход 2,3,4,5
КПП 5 - вход 6,7,8,9
КПП 6 - вход 9,10,11
КПП 7 - вход 11,12,13, сектор В терен
КПП 8 - входове 13,14, сектор В терен
КПП 9 - входове 14, 15, 16

В четирите посоки на подстъп към мястото на събитието ще има разположени големи табла - карти с тази информация.

Охранителите на концерта ще следят чрез специална система трафика на придвижване на феновете и ще регулират равномерното разпределение на човекопотока. Тоест ако на даден вход има струпване, за сметка на друг вход, то това ще бъде сигнализирано и посетителите ще бъдат пренасочвани към входовете, където могат да преминат по-свободно в дадения момент за тяхно удобство.

Билетите от всички ценови категории за концерта на AC/DC са безплатни за деца до 10 години. Моля, имайте предвид, че при влизане ще бъде поискано доказателство за точната възраст на детето. Ако придружителят не може да предостави такъв документ, е възможно да се наложи закупуването на стандартен билет за детето. За документ ще се счита освен Акт за раждане и валидна ученическа карта. Моля, носете и попълнена декларация.

За да бъдат допуснати в рамките на концерта лица до 18 г., те трябва да бъдат с родител или придружител. Един пълнолетен може да придружава максимум две деца или непълнолетни. Родителят или придружителят трябва да притежава валиден билет за фестивала и при влизането в стадиона трябва да предостави попълнена декларация с данните на детето. Моля, носете два екземпляра от декларацията. Единият се дава на охраната при влизане, а вторият остава за Вас в случай, че ви бъде поискан за повторна проверка от полицията вътре в стадиона.

На всички КПП-та ще бъдат достъпни декларации за придружители на непълнолетни лица. Препоръчително е декларацията, необходима в 2 екземпляра, да бъде попълнена и подготвена предварително за удобство на преминаващите. Документът можете да откриете тук.

Билетите ще бъдат сканирани със специални устройства, за да се потвърди тяхната автентичност. По никакъв начин няма да бъдат допускани фенове с фалшиви билети. Купувайте своите билети за концерта единствено от оторизираните за това места! Билетите се продават в мрежата на Eventim.bg, а от 12 май до 14 май включително билети ще се продават и на касите на стадиона.

В допълнение ще има изградени и информационни павилиони, където служители ще съдействат при евентуални проблеми с билети, ориентация и други организационни въпроси.

Вратите отварят, както следва: буферна зона - 14:00 часа, стадион - 15:00 часа. В рамките на буферната зона ще има осигурени тоалетни, както и места за пазаруване на храни и напитки. До баровете ще бъдат разположени и щандовете с оргинален мърчандайз на бандата (тениски, шапки, т.н.). И в рамките на стадиона, разбира се, ще се продава още и храна за най-гладните, а за най-предпазливите - и тапи за уши.

В рамките на стадиона химическите тоалетни ще бъдат разположени в зоната пред Сектор Б. Всички фенове, закупили билети в други зони, ще получават специални гривни при напускане на собствената си зона, за да могат свободно да посещават тоалетните и да се връщат обратно.

Организаторите предупреждават, че с оглед на сигурността на всички присъстващи по време на концерта, няма да се толерират злоупотребите с алкохол, наркотични вещества или други опиати, както и прекалено агресивното и неуместно поведение, застрашаващо приятното изживяване на всички останали. Не прекалявайте с нищо преди концерта, за да можете пълноценно да се забавлявате!

Абсолютно се забранява внасянето на професионална аудио-визуална техника. Моля, не носете такава със себе си, в противен случай тя ще ви бъде задържана от охраната до завършването на концерта.

Едното платно на бул. "Евлоги Георгиев" (пред централния вход на "Васил Левски") в участъка от "Драган Цанков" до "Орлов мост" ще бъде затворено за движение на автомобили от 8:00 часа сутринта на 14 май. Градски транспорт в това платно ще продължи да се движи до 14:00 часа на 14 май. Възможно е да се наложи и спиране на автомобилното движение и в другото платно на булеварда в същия участък, по посока "Граф Игнатиев".

Ключови линии на градския транспорт, както и метрото, ще работят в специален режим и с удължено рaботно време с оглед комфортното придвижване на феновете преди и след концерта.


3.5019